Over Sandra

Vanaf mijn 15e rijd ik renpaarden, eerst als arbeidsrijder bij diverse trainers en later als amateurjockey (tot 2010). Dagelijks ondersteun ik als assistent trainer mijn partner renpaardentrainer John Smith op onze renstal op Duindigt, en ben in het renseizoen veel weekends onderweg naar diverse renbanen in Duitsland waar de door hem getrainde paarden aan start komen.

In 1997 haalde ik mijn fysiotherapie diploma, waarna ik op diverse sportmedische praktijken werkzaam was in de humane fysiotherapie. In 2003 rondde ik de opleiding dierfysiotherapie op het CDB te Barneveld af. Tegelijkertijd volgde ik de driejarige opleiding osteopathie voor paarden (ICREO) te Roosendaal, waar ik in 2004 slaagde voor het afsluitende examen. Per 2005 werd het werk in de humane fysiotherapie stopgezet om volledig te kunnen focussen op paarden. In 2009 rondde ik de chiropractisch ingestelde Focus on the Equine Spine (FES) opleiding af. Vanaf 2003 ben ik A-lid van de Beroepsvereniging NVFD, waarmee ik mij tot nascholing verplicht.

In 2008 was ik samen met dierenarts Frans van Toor medeoprichter van het revalidatie centrum Aqua Pro Horse Therapy op De Dijkhoeve in Lisserbroek. Vanaf 2013 is het centrum verhuisd naar Pensionstal De Vrijhoeve in Hazerswoude onder de naam PAARDEN REVALIDATIE CENTRUM. Ik ben daar nog stand-by inzetbaar voor de begeleiding van paarden in de aquatrainer.

In het afgelopen decennium heb ik vele paarden behandeld en/of gerevalideerd van alle mogelijke disciplines en niveaus, en werk met diverse dierenartsen/klinieken samen.

BEHANDELINGEN zijn mogelijk in de regio’s Zuid-Holland, vanaf 3 paarden in de regio’s Noord-Holland, Utrecht, Brabant en verder vanaf 5 paarden, in Duitsland vanaf 6 paarden.

LEZINGEN/DEMONSTRATIES in Nederlands, Duits of Engels behoren tot de mogelijkheden.

Sinds 2014 wordt in samenwerking met Renstal Scheveningen, gelokaliseerd op renbaan Duindigt, een POST REHAB-PRE TRAINING traject aangeboden voor met name Engels Volbloeds, Arabieren en harddravers, maar ook een spring-of endurance paard zou hierin passen. De periode na revalidatie, of zelfs zonder dat deze heeft plaatsgevonden, maar waar sprake is geweest van overtraining in welke tak van sport dan ook, kan bij ons ingevuld worden door de ideale ligging in de buurt van strand en duinen en onze 1600m trainingsbaan. Een individueel plan wordt opgesteld waarbij duidelijk in kaart wordt gebracht wat de problematiek is en op welk niveau het paard teruggebracht hoort te worden.